skifun.webblogg.se

En nöjes och nyhetsblogg om längdskidor. Allt om åkare,resultat och event i och utanför spåret. An entertainment and newsblog on cross-country skis. All about the racers, achievements and events in and outside the track.

Vinner Emil så slutar jag...

Publicerad 2013-06-20 15:50:07 i Marcus Hellner, Petter Jr. Northug,

Ensam e stark brukar man säga, e det just det som Petter Northug är?
Just nu befinner sig skidkungen av Norge i Italien för att träna, i vanliga fall har åkarna tränare och lagkamrater vid sin sida, Petter har ingen.
Han har valt att detta år träna själv och har hoppat av landslaget. Marcus Hellner sa tidigare att han gärna tränar med Petter i år och det är inte helt omöjligt om schemat stämmer för dom båda.
Emil Jönsson är dok mindre poppis hos Northug, vinner han över mig lägger jag skidorna på hyllan.
Finns det risk att det händer?
- Nej, kolla statestiken, Emil har inte en chans skrattar Petter Northug
 
 
 
Petter Northugs nya skidliv - och stab  (Taget från Expressen)

Det var vid en presskonferens den 15 maj som Petter Northug berättade att han skrivit ett kontrakt på 3+1 år med norska Coop.

STÅR UTANFÖR LANDSLAGET

Rent sportsligt innebär avtalet att Northug står utanför landslaget under hela försäsongen. I november ansluter han till landslaget när världscupsäsongen börjar.

Det innebär att Northug samtidigt får klara sig helt utan skidförbundets hjälp under försäsongen.

NY, SLIMMAD ORGANISATION

I stället har Northug byggt upp en ny, slimmad grupp omkring sig.

Sportsligt: Eirik Myhr Nossum, tränare, John Northug, skidansvarig, Svein Torp, fysioterapeut, Hallgeir Martin Lundemo, fystränare.

Affärsmässigt hjälper tre personer från företaget Nye Höyder Northug: Are Sörum Langås, projektledare, Lars Engen, marknadsansvarig, och Vegard Stöten, sponsorkontraktansvarig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria

En nöjes och nyhetsblogg om längdskidor. Allt om åkare,resultat och event i och utanför spåret. Tipsa oss på: [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela