skifun.webblogg.se

En nöjes och nyhetsblogg om längdskidor. Allt om åkare,resultat och event i och utanför spåret. An entertainment and newsblog on cross-country skis. All about the racers, achievements and events in and outside the track.

Northug lämnar landslaget

Publicerad 2013-05-15 12:22:00 i Norge, Petter Jr. Northug,

Det har varit mycket funderingar och rykten om Petter Northug senaste tiden, kommer han att lämna sitt landslag eller inte?
Idag kom svaret.
Petter kommer att lämna landslaget och träna på egen hand fram tills november då tävlingarna drar igång igen, han gör detta för att han känner att han själv vill ha kontrollen ö´ver träningen och storsatsningen till OS 2014.
Att Petter valde att träna själv handlar kanske lite om pengar också? han har nämligen fått en sponsor som ger honom 17 miljoner kroner för att ta en paus från landslaget, ingen liten summa...
Alla tycker inte att Petter har tagit rätt beslut, Marit Björgen och Emil Jönsson tycker att han borde ha funderat en extra gång, som skidåkare vinner man så mycket på att ha bra stöttning från sina kamrater och att träna 950 timmar om året utan sina vänner skulle nog vara svårt säger Björgen, Jönsson tycker att Petters beslut är märkligt, det e ju konstigt att inte vara en i gängen.
Anders Södergren har också uttalat sig om Petters beslut, Södergren har själv valt att hoppa av Svenska landslaget för att träna med Tomas Alsgaards team, han siktar på femmilen i Sotji, men han hade inte gjort samma sak om han hade varit lika ung som Petter, som ung idrottare behöver man sina kamrater.
Northug kommer att berätta om sitt beslut i dag på presskonferens
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria

En nöjes och nyhetsblogg om längdskidor. Allt om åkare,resultat och event i och utanför spåret. Tipsa oss på: [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela